
Frequently Asked Questions on Exhibitions (PMSS) 
 

Q.1 Who is eligible for availing benefits under the Procurement and Marketing Support Scheme? 
Ans. Manufacturing/Service sector MSEs registered at Udyam Registration Portal and having entry 

in MSME databank are eligible for availing benefits under the Scheme. 

Q.2 What are the eligible items on which assistance is provided for participation in domestic trade 

fairs / exhibitions across the country under Procurement and Marketing Support Scheme? 

Ans. Stall rent charges and contingency expenditure (include travel, publicity & freight) (refer PMSS 

guidelines for maximum limit of assistance) 

Q.3 How many times an MSE is eligible for participation in Domestic exhibition under the Scheme? 

Ans. A MSE would be allowed reimbursement for maximum of 2 (two) events in a year. 

Q.4 What is the maximum no. of MSEs for participation in a domestic exhibition? 

Ans. 60 eligible MSEs per exhibition is the maximum no. for participation under PMSS.   

Q.5 When an MSE should apply at NSIC for participation in domestic exhibition? 

Ans. The unit must apply at nearest NSIC branch office at least 90 days prior to the commencement 

of the exhibition. 

 

Frequently Asked Questions on Exhibitions (SMAS) 
 

Q.1 Who is eligible for availing benefits under the Special Marketing Assistance Scheme? 
Ans. Manufacturing/Service sector MSEs registered at Udyam Registration Portal and having entry 

in MSME databank are eligible for availing benefits under the Scheme. 

Q.2 What are the eligible items on which assistance is provided for participation in domestic trade 

fairs / exhibitions across the country under Special Marketing Assistance Scheme? 

Ans. Stall rent charges and contingency expenditure (include travel & freight) (refer SMAS guidelines 

for maximum limit of assistance) 

Q.3 How many times an MSE is eligible for participation in Domestic exhibition under the Scheme? 

Ans. A MSE would be allowed reimbursement for maximum of 4 (four) events in a year. 

Q.4 When an MSE should apply at NSIC for participation in domestic exhibition? 

Ans. The unit must apply at nearest NSIC branch office at least 31 days prior to the commencement 

of the exhibition. 

Q.5 How do you define MSEs owned by SC / ST enterprises? 

Ans. Definition of MSEs owned by SC/ST, as per clarification dated 25.6.2013 by Ministry of MSME 

under the provision of para 16 of Public Procurement Policy for Micro and Small Enterprises 

(MSEs) Order, 2012, is given below: 

(a) In case of proprietary MSE, proprietor(s) shall be SC /ST. 

(b) In case of partnership MSE, the SC/ST partners shall be holding at least 51% shares in 

the unit. 

(c) In case of Private Limited Companies, at least 51% share shall be held by SC/ST 

promoters. 

 


